Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj

Noutăţi

La Centrul de Transfuzie, ca pe şantier

 

La Centrul de Transfuzie, ca pe şantier
La Centrul de Transfuzie, ca pe şantier
06 Ianuarie 2014

        La Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău contabilul şef, şoferul, o asistentă şi directorul centrului măturau şi spălau în dimineaţa zilei de luni, 6 ianuarie, trotuarele noroioase, din perimetrul clădirii pentru a-şi întâmpina donatorii cum se cuvine şi cum i-au obişnuit.

        Prima zi de muncă (6 ianuarie - n.r.) din anul 2014 a început în forţă pentru directorul şi angajaţii Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău, care au trebuit încă de la primele ore ale dimineţii să cureţe trotuarele,din jurul clădirii, de mizeria lăsată de firma care execută lucrările de reabilitare ale subsolului Centrului. De bună dimineaţă donatorii, care se îndreptau spre intrarea centrului se minunau de faptul că directorul instituţiei şi angajaţii măturau noroiul şi spălau curtea. "Ne luptăm cu noroiul, cu mâlul, lăsat de firma Clio care trebuie să izoleze exteriorul subsolului şi să execute lucrări la subsolul Centrului. A şi plouat afară şi toată mizeria este cărată în interior de donatori. De aceea încercăm să creem o cale de acces donatorilor. Aşa a început 2014 pentru noi", mărturiseşte Angela Badea. 

       Dr. Angela Badea susţine că nu vede în managerul firmei de construcţii o persoană cu care să poată colabora şi apelează cu încredere la un inspector din cadrul Primăriei Zalău, pentru a sesiza neregulile. "O singură dată am stat de vorbă cu managerul firmei. Este un om care nu vrea să colaborăm. Mai mult firma a fost deja amendată din cauza lucrărilor pe care le-au făcut pe partea cealaltă. Am apelat la domnul inspector de la primărie, domnul Oros, pentru a sesiza neregulile. trebuie să sosească în orice moment". Potrivit Inspectorului, firma a mai fost amendată  acum o lună de zile din cauza faptului că au depozitat pământul săpat, din jurul Centrului de Tranfuzie, pe spaţiul public, mai exact pe trotuarul ce înconjoară clădirea. La acea dată, firma a fost amendată cu 1.000 de lei în baza hotărârii de Consiliu Local nr.21/2011.  Contactat telefonic, managerul firmei, domnul Hodiş, ne-a spus că a fost sunat de către inspector şi de către directorul Centrului şi că a trimis oamenii să cureţe perimetrul clădirii. În acelaşi timp, referitor la programul de muncă, managerul firmei susţine că miercuri au de gând să continue lucrările de reablitare a subsolului, cu precizarea astăzi (6 ianuarie - n.r.) este sărbătoare şi de aceea nu a dorit să îşi aducă oamenii la lucru. Cât despre cum decurg lucrările de reabilitare, doctor Angela Badea consideră că lucrările ar trebui accelerate sau ar trebui macar să se lucreze respectând normele de muncă, pentru a nu fi nevoită să apeleze la primarul Radu Căpîlnaşiu. "În 3 luni de zile ar fi trebuit să fie terminate lucrările de reabilitare, dar la cum lucrează această firmă nu prea cred că va fi bine. Rămâne să mă adresez domnului primar, deoarece din prea multă conştiinţă eu nu pot să las lucrurile să decurgă în maniera aceasta, pentru că este vorba despre centrul în care lucrez şi de care răspund", a încheiat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină, Angela Badea.

Sursa: salajeanul.ro