Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj

Noutăţi

SMS-uri de fidelizare pentru donatorii de sânge

 

SMS-uri de fidelizare pentru donatorii de sânge
SMS-uri de fidelizare pentru donatorii de sânge
02 Mai 2018

Un proiect de lege prin care se urmărește creșterea numărului de donatori de sânge a fost depus la Senat. SMS-uri de mulțumire, informare sau solicitarea prezenței în situații de urgență ar putea primi donatorii de sânge, dacă proiectul va primi voturile în Parlament.

Inițiatorii proiectului își doresc să aplice un sistem de transmitere a SMS-urilor către donatorii de sânge prin care să li se mulțumească pentru donație, să fie informați când sângele donat de către ei a fost folosit în salvarea unei vieți sau dacă este nevoie urgentă de o donație și ei sunt eligibli.

Prin aceste activități se dorește fidelizarea donatorilor și atragerea de noi donatori, întrucât numărul celor care donează constant nu depăşeşte 10.000 de persoane la nivel naţional, iar promovarea ar putea aduce un număr de 20.000, consideră inițiatorii proiectului.

Modificarea Legii nr. 282/2005,  privind organizarea activității de transfuzie sanguină, donarea de sânge și componente sanguine de origine umană, va consta în introducerea unui nou articol potrivit căruia donatorii de sânge vor primi următoarele trei mesaje:

SMS de mulţumire, la fiecare donare: “Vă mulţumim că aţi donat sânge în data de … . Fiecare picătură de sânge contează.”;

SMS de informare, după utilizarea sângelui recoltat: “Vă mulţumim! Un pacient a beneficiat de sângele donat de Dumneavoastră. Vă invităm să rămâneţi donator constant de sânge!”;

SMS de solicitare, în situaţii de urgenţă sau la demararea unor campanii de donare de sânge – mesajul poate cuprinde nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesară în cazurile de urgenţă.

Banii necesari pentru implementarea proiectului vor fi suportați din bugetul statului prin Ministerul Sănătății, minister care va fi nevoit să elaboreze norme pentru aplicarea prevederilor proiectului dacă acesta va fi adoptat de ambele camere ale Parlamentului, promulgat de Preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: magazinsalajean.ro