Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj

Noutăţi

Centrul de de Transfuzie Sanguină Sălaj se renoveaza grație unei sponsorizări

 

Centrul de de Transfuzie Sanguină Sălaj se renoveaza grație unei sponsorizări
Centrul de de Transfuzie Sanguină Sălaj se renoveaza grație unei sponsorizări
09 Aprilie 2019

Programul pentru donare de sange nu este afectat

Centrul de de Transfuzie Sanguina Salaj a intrat in renovare de ieri, luni 8 aprilie. Directorul Cristina Ilies spune pentru Graiul Salajului ca s-a reusit obtinerea unei sponsorizari de la firma REACT, care tine de Vodafone, si spera ca intr-o luna atmosfera de la Centrul de Transfuzii sa se schimbe, pentru a deveni un cadru primitor pentru toti cei care trec pragul acestui centru.
Important este ca renovarea nu influenteaza programul de functionare, asa ca salajenii sunt invitati sa intre in rândurile donatorilor de sânge, pentru ca gestul de a dona este unul de solidaritate, simplu si generos, care permite ca in fiecare an milioane de bolnavi sa primeasca o sansa la sanatate si la viata.
"Comparativ cu anul trecut, in primul trimestru al anului 2019 s-a inregistrat o usoara scadere a numarului de donatori, cu aproximativ 100. Speram ca cetatenii sa se mobilizeze in urmatoarea perioada si sa ne treaca pragul cât mai multi. Ne bucuram ca avem din ce in ce mai multi tineri care doresc sa doneze, ei sunt primii care raspund la apelurile umanitare si doresc sa ajute”, ne mai spune directorul CTS Salaj.
Dr. Cristina Ilies spune ca la nivelul judetului Salaj nu se poate vorbi despre o criza de sânge si ca Centrul de Transfuzie Sanguina Salaj reuseste sa onoreze toate comenzile venite de la spitale, dar face parte dintr-o retea nationala si, implicit, livreaza sânge si catre alte centre din tara unde este nevoie: Cluj, Maramures, Bucuresti, orase unde sunt tratati pacienti din Salaj.
In cadrul Centrului de Transfuzie Sanguina Zalau se pot face si inscrieri in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice pentru a da o sansa la viata bolnavilor de leucemie pentru care se cauta un donator compatibil.
Beneficiile donatorilor de sânge sunt stimularea imunitatii, regenerarea tesutului sanguin, oxigenarea mai buna a muschilor si creierului, prevenirea bolilor cardiovasculare si a accidentelor vasculare cerebrale. Sunt insa si beneficii materiale - pachet de analize gratuite, o zi libera de la serviciu, sapte tichete de masa.
Programul Centrului de Transfuzie Sanguina Salaj este de luni pana vineri intre orele 7,30 - 14.00 si, in fiecare luna, in a doua zi de sâmbata, intre orele 8.00 – 12.00, astfel ca la sfarsitul acestei saptamani, sambata 13 aprilie, este deschis.
Centrul de de Transfuzie Sanguina Salaj este situat in Zalau, str. Simion Barnutiu, nr 91, vis-a-vis de Unitatea Militara.

Sursa: graiulsalajului.ro